Bouwen met ons

Bouwen met ons

Vernieuwbouw aan verlaagd btw tarief

Voor vernieuwbouw geldt eveneens het verlaagde btw-tarief van 6%. Dit betekent de bestaande woning afbreken en vervangen door een nieuwe energiezuinige woning.
Als dit niet gewenst of mogelijk is, gaan we heel ver om van de bestaande woning, desnoods gefaseerd bijna even ver te gaan als bij nieuwbouw. De bijhorende complexiteit is voor ons een leuke uitdaging.

BEN staat voor "bijna-energieneutraal"

Om zo tot een BEN-woning te komen, is vaak niet goedkoper dan afbraak en nieuwbouw.  Wel zeker zo duurzaam.

Vorige slide
Volgende slide

Leefkwaliteit

Werken met ecologische materialen zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Maar ook een intelligente integratie van technieken (ventilatie, verwarming, verlichting, zonwering, …) en energiebesparende maatregelen dragen bij tot een verhoogd gebruikscomfort en een aangenaam binnenklimaat.

Waardebehoud

Duurzaam bouwen is een investering in de toekomst. Een goed flexibel plan, een doordachte constructie, de juiste isolatie en technieken, …

Elke bewuste keuze zorgt ervoor dat je woning ook in de toekomst haar waarde blijft behouden.

Karaktervol

Natuurlijke bouwmaterialen zijn niet standaard, ze hebben een ziel. Ook oude bouwmaterialen hebben hun eigen verhaal.

Het is een bewuste keuze om het materiaal te laten spreken en de mooiste eigenschappen tot uiting te laten komen. Zo krijgt elk project zijn unieke karakter.

Wabi Sabi

Wabi Sabi is Japans voor het accepteren van het imperfecte. Asymmetrie, bescheidenheid en natuur zijn de 3 pijlers die perfect aansluit bij onze ecologische en duurzame projecten. Als je natuurlijke materialen gebruikt, moet je de karaktereigenschappen van die materialen laten spreken. Niet alles hoeft perfect, clean, symmetrisch te zijn. En dat mag je gerust doortrekken naar je levensstijl…

Natuurlijke grondstoffen

Ecologische bouwmaterialen zijn minder belastend voor het milieu en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Ook de nabehandeling (schilderen, oliën, maar ook reinigen…) gebeurt met ecologische materialen. Daarnaast wordt gezocht naar lokale leveranciers, om ook op die manier bij te dragen tot een beter klimaat.

Enkele referenties